Рафаел Надал победи Жил Симон с 6-2, 6-4 за 78 минути на осминафинал на турнира в Индиън Уелс. На четвъртфиналите испанецът ще играе срещу Милош Раонич, който отстрани Томи Робредо след успех с 6:3, 6:2. Робредо пък елиминира Григор Димитров в предишния кръг.

Надал проби още в първия гейм срещу Симон и дублира пробива за 4-1. При 5-1 испанецът пропиля два сетпойнта, но все пак затвори откриващия сет на свой сервис без да даде точка на съперника. Рафа започна колебливо втората част и изостана с 0-2, но се върна мощно с пет поредни гейма и сервираше за мача. Тогава Симон изненадващо проби и се приближи в резултата до 4-5, когато нов сервис гейм на нула за Надал маркира седмата му победа от осем двубоя с французина.
------------------------------------------------------

Милош Раонич спечели срещу Робредо само за 66 минути. Раонич проби веднъж за 4-2 и не се нуждаеше от повече възможности, за да затвори откриващия сет. Милош поведе с 0-40 в самото начало на втората част и превърна втората възможност в нов брейк. Канадецът проби още веднъж за 5-2 и затвори сета./БЛИЦ