Рафаел Надал, единственият останал в основната схема шампион на Australian Open след депортирането на деветкратния победител Новак Джокович, започна ударно преследването на рекордната за мъжкия тенис 21-ата титла от Големия шлем.

Испанецът, който е поставен под №6, демонстрира някои от емблематичните си бомбени форхенди и се справи с американеца Маркос Хирон с 6:1, 6:4, 6:2. Срещата на корт „Род Лейвър“ в Мелбърн продължи точно 111 минути.

Матадора бързо успя да пречупи 66-ия в световната ранглиста Хирон, осъществявайки пробив още във втория сервис-гейм на американеца. До края на първия сет 35-годишният испанец успя да направи още един брейк в подаването на съперника си.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Един пробив в първия гейм на втората част се оказа достатъчен на Надал. Втори такъв беше близо в десетия гейм, но тогава Хирон спаси три сетбола. Надал обаче взе частта при свой сервис.

Третият сет също започна с пробив за испанеца, който направи още един в петия гейм и това му беше достатъчно, за да си гарантира победата в първия кръг на Australian Open.

Следващият съперник на Рафаел Надал ще бъде победителят от срещата между австралиеца Танаси Коканикис и германеца Яник Ханфман.

„Никак не е лесно, а даже е много трудно на корта, когато се завръщаш от лечение на контузия. Имах много трудни месеци, в които бяха обзет от съмнения относно кариерата ми. Въпреки това оставам оставам позитивно настроен, тъй като успях да излекувам травмата в ходилото. Освен това през миналата седмица спечелих три мача и взех титла“, заяви Надал след победата си.

„Преди да дойда в Австралия бях заразен с коронавирус. Симптомите не бяха никак леки и бях на легло в продължение на четири дни. Все още лесно се уморявам, но започвам да се чувствам по-добре“, допълни испанският тенисист.