Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Мадрид, след като се наложи с 6:4, 6:3 над украинеца Олександър Долгополов.

Пред погледа на звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо и бившия национал на Франция Зинедин Зидан, Надал се справи лесно с 21-годишният квалификант и в следващия кръг ще играе с американеца Джон Иснър.

Испанецът, който вече спечели два турнира на клей през тази година – Рим и Монте Карло, може да се върне на второ място в световната ранглиста за първи път от януари, ако стигне до финала в Мадрид. Настоящият № 2 в света Новак Джокович не играе в испанската столица заради заболяване.

Надал се опитва да постави нов рекорд по спечелени титли от турнири от веригата “Мастърс”. В момента той дели първото място с Андре Агаси. Двамата имат по 17 трофея. Агаси взе последната си титла от “Мастърс” през 2004 г., когато бе на 34 години.

Световният № 1 Роджър Федерер, който победи Надал на финала в Мадрид преди година, има 16 титли от веригата и утре в мач от третия кръг се изправя срещу швейцарския си сънародник Станислас Вавринка./БЛИЦ