Рафаел Надал на практика потвърди, че няма да играе в Ню Йорк на US Open. Испанският ас е приел да е част от турнира „Мастърс“ в Мадрид, който започва на 14 септември. В Туитър дискусия с директора на надпрeварата и негов приятел Фелисиано Лопес, Рафа призна - "ще се видим в Мадрид през септември". Самият Лопес пък написа, че е получил уверението от звездата, че ще е в състава на „Мастърса“.

Това реално изключва вариант Надал да пътува за Щатите, където Откритото първенство започва на 31 август, а финалът е късно вечерта на 13 септември.

Новата система на ранкинг, която влиза в сила след подновяването на сезона през август, му позволява да го стори безболезнено. Тя защитава всеки, който не желае да пътува между континентите за турнир. Според нея Рафа няма да загуби 2000 т. от актива си за ранглистата.

След потвърдената новина, че Роджър Федерер няма да играе тенис до края на календарната 2020-а, остава да видим реакцията и на Новак Джокович. Почти сигурно е, че и той няма да пътува зад Океана за турнира.

При такъв сценарий US Open ще мине без тримата големи за първи път през новия век.