Рафаел Надал не показа най-доброто, на което е способен, но съумя да преодолее Григор Димитров на полуфиналите в Акапулко. Световният №2 за пръв път победи българина в последователни сетове на настилка различна от клей, но победата можеше и да му се изплъзне.

Най-добрият ни тенисист водеше с пробив и в двата сета, но не успя да запази преднината си. И двамата допускаха голям брой грешки, а след срещата Матадора отбеляза, че условията за игра не са били никак лесни:

„Условията за игра са изключително тежки – влажността е голяма,“ сподели испанецът. „Това беше прекрасна победа над един от най-добрите в света и мой добър приятел.“

Топ поставеният намали броя на непредизвиканите грешки във втория сет и макар отново да изостана с 0-2, това се оказа ключово в края на срещата:

„Подобрих нивото си в течение на мача, което е позитивно за мен.“

Във финала Рафа ще се изправи срещу Тейлър Фриц, който бе партньор на Димитров в турнира на двойки. Двамата обаче трябваше да се откажат от надпреварата без загуба, за да преследват по-добри резултати на сингъл.

„Играе добре,“ сподели за него Надал. „Има чудесен сервис, фантастични удари от основната линия. Ще бъде трудно. Зная, че ще трябва да покажа най-доброто от себе си и се надявам да съм готов за това.“