Рафаел Надал демонстрира спокойствие въпреки контузията на китката на дясната му ръка. Травмата го принуди да се откаже от участие на Мастърсите в Торонто и Синсинати, където през изминалия сезон Матадора вдигна трофеите и на двата турнира и имаше да защитава 2000 точки.

"Просто през следващите две седмици ще се наложи да нося шина вместо часовник", написа Рафа под снимка, която сподели на официалния си профил във Фейсбук. След контузията веднага се появи информация, че Надал няма да бъде готов за започващия на 25 август Ю Ес Оупън.

Въпреки контузията Надал не е спрял тренировки, дори напротив, на снимката се вижда, че е на корта и отиграва с лявата ръка. Д-р Луис Которо, на когото е поверено възстановяването му, се изказа доста сдържано за състоянието му: "Това е много често срещана контузия в тениса и методите за лечение са ни добре известни. Рафаел никога не е имал проблеми с китката, но в последните дни изпитваше болка при изпълнение на бекхенд. На пръв поглед ще са необходими между две и три седмици, но могат да станат и четири, и пет... Не мога да ви гарантирам, че той ще е готов за US Open. Все още сме далеч от момента, в който ще можем да отговорим на този въпрос."