Мъжкият финал на “Ролан Гарос” ще противопостави един срещу друг Рафаел Надал и Робин Сьодерлинг. Интересното е, че испанецът, който е в добри отношения с всички тенисисти, не се разбира с шведа.

В интервю четирикратният шампион споделя, че съперникът му в утрешния финал се е променил. “Той е много опасен тенисист. За мен отношенията ни са нормални. Имаше малко повече напрежение от обичайното на мача на Уимбълдън през 2007 г., но след това не. Подобрява нивото си в тениса, подобрява се и като личност през последната година”, споделя Надал. Помолен да обясни, как се подобрява като личност той отговаря: “Казва повече пъти "Здравей" на останалите. Говоря в позитивен аспект, не в негативен".

Рафа споделя, че не мисли за първото място, което му би донесло победата, а за самия трофей. “За мен най-важното е турнирът. Казвал съм го 100 пъти - за мен да бъда №1 не е главната цел. Главната цел е да бъда здрав, да се опитам да играя здрав, колкото се може по-дълго и това правя през тази година. Трябва да играя добре. Да играя дълбоко и настрани. Ако ли не, ще е почти невъзможно да победя Робин, защото той играе на невероятно ниво. Ако той спечели, тогава ще го поздравя. В тениса можеш и да победиш, можеш и да загубиш. Ще бъде едното или другото, но ще приема което и да е”, завършва испанецът./БЛИЦ