Звездата на испанския тенис Рафаел Надал обяви, че догодина най-вероятно няма да играе да страната си в Купа Дейвис, тъй като ще опита да защити олимпийската си титла от Пекин 2008.
 
“Към момента изглежда навъзможно да играя за Купа Дейвис през 2012 г., тъй като това е олимпийска година. През последните няколко години аз съм играчът с най-много мачове в рамките на един сезон. Надявам се, че Испания ще се справи и без мен, тъй като има много талантливи тенисисти”, заяви Надал, след като в неделя изведе страната си до пета Купа Дейвис.
 
Надпреварата в тениса на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. ще се проведе на тревните кортове на “Ол Инглънд Клуб”, мястото, където Рафаел Надал спечели две титли от “Уимбълдън”.
 
За съжаление на Испания и останалите тенисисти от отбора – Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско, също намекнаха, че може да не играят за Купа Дейвис догодина. Шампионите стартират в неофициалното световно първенство с домакинство срещу Казахстан в периода 10-12 февруари 2012 г.