Капитанът на България за Купа Дейвис Тодор Енев изрази надежда, че ще може да разчита на първата ни ракета Григор Димитров по време на мачовете с Южна Африка в надпреварата. Гришо трябва да играе в мачове за Купа Дейвис, ако иска да има възможност да участва на Олимпийските игри в Токио догодина. 

"Много силен съперник имаме в лицето на Южна Африка. Първата им ракета е Кевин Андерсън. Имат и други играчи, особено на двойки, които са в първите 100. Надявам се Григор Димитров да играе, защото все пак ще му е нужно за участието на Олимпийските игри през 2020 г. Разбира се, че разчитам на него", каза пред "Диема Спорт" Тодор Енев.

Той коментира и българското представяне на силния турнир София Оупън, провеждащ се в "Арена Армеец". В тазгодишното издание Александър Лазаров записа първите две победи на български тенисист, различен от Григор Димитров, и влезе в основната схема.  

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Лазаров и Алекс Донски играят 1/4-финал на двойки днес - срещу класните индийци Роан Бопанна и Дивиж Шаран. 

"Имаме доста силни юноши във всички възрасти и съм сигурен, че ще развият потенциала си. За тях е изключителна чест да се докоснат до Централния корт на "Арена Армеец" и дай Боже да разгърнат потенциала си", каза Енев. 

"Абсолютно съм доволен от представянето на Александър Лазаров и Адриан Андреев. Алекс записа две много силни победи, влезе в основната схема, а това за мен е много силно. Радвам се и за Адриан, който направи много равностоен мач срещу играч от Топ 60 в ранглистата. Имаме много силен отбор за Купа Дейвис", добави Енев.

Следете с БЛИЦ: София Оупън 2019 - програма и резултати