10 000 евро глоба бе наложена от организаторите на "Уимбълдън" на Фабио Фонини заради поведението му по време на мача си от първи кръг срещу Юрген Мелцер (Ав). 26-годишният италианец дълго време си позволи да оспорва решение на съдиите, а освен това загуби и двубоя със 7:6, 5:7, 3:6, 2:6. Както е известно, италианският тенисист и плейбой Фонини е спряган за новото гадже на Цвети Пиронкова.

Според слуховете, Цвети и Фабио се сближили покрай Откритото първенство на Австралия и последвалите турнири в Индиън Уелс и Маями. Състезанията са едновременно за мъже и жени, а на тях често се получават свалки между най-големите звезди. По време на първите ухажвания между Пиронкова и Фонини италианеецът бил в лоши отношения с тогавашната си официална приятелка Светослава Симеонова.

Красивата моделка, която от години живее и работи в Италия, беше решила да остане в Европа. Когато усетила обаче, че Фабио има лека забежка по Пиронкова, Светослава веднага хванала самолета за Монте Карло, където започнала отново да движи с Фонини и да го окуражава по време на мачовете. Тези клюки обаче не са получили официално потвърждение досега.