Давид Налбандян се завърна в състава на Аржентина и отбора поведе на Швеция с 2:1 за “Купа Дейвис”. Бившият номер 3 игра на двойки с Хорацио Зебалос и двамата победиха Робин Сьодерлинг и Реберт Линдстед с 6:2, 7:6, 7:6. 

29-годишният Налбандян пристигна в Стокхолм след жребия, като замени Хуан Монако, който получи контузия. Давид също не е готов на 100 процента, след като получи травма на “Аустреилиън Оупън”. Той не е играл за Аржентина от финала през 2008 година (Испания печели турнира) заради различни здравословни проблеми и се смъкна до 154-ото място в ранглистата на АТП.

В мачовете на сингъл вчера Сьодерлинг победи Едуардо Шванк с 6:1, 7:6, 7:5, след което Леонардо Майерд изравни за Аржентина след успех над Йоахим Йохансон с 5:7, 6:4, 7:5, 6:4.

Утре трябва да излязат Сьодерлинг и Майер, а след тях Йохансон и Шванк. Не е изключено, ако петата среща е решителна Налбандян да играе в мача.

Аржентина е без контузените Хуан Мартин дел Потро и Хуан Монако. Победителят от двубоя ще играе с победителя от Русия – Индия./БЛИЦ