Приключи победната серия от седем последователни успеха за първата ни ракета Виктория Томова. Българката отпадна на четвъртфиналите на турнира на червени кортове в  Прага с награден фонд 60 хиляди долара, след като отстъпи с  5-7 6-4 3-6 на петата поставена Ришел Хогенкамп, която е номер 165 в света.

Припомняме, че именно холандката спря Вики в първия квалификационен кръг на тазгодишния Уимбълдън, на който нямаше българки в основната схема този сезон.

Томова изостана с  3-5 в първия сет, но изравни за 5-5, преди обаче да загуби следващите два гейма.  Във втората част Вики отстъпваше с 2-4, но влезе в серия и се измъкна 6-4. В третия сет Томова отното изостана 2-4, като този път не възстанови пасива.

Миналата седмица Томова спечели най-голямата титла в кариерата си, след като на финала на турнира с награден фонд 80 000 долара в Биариц надигра Данка Ковинчич с 6-2 5-7 7-5.  Преди турнира българката не бе в особено добра позиция, след като загуби цели 72 места в световната ранглиста и падна до №249, като така изгуби и статута си №1 в България. След титлата обаче се завърна под №178, а целта ѝ продължава да бъде топ 100.