Шампионката от US Open за 2018 г. Наоми Осака върви уверено към втория си финал на Откритото първенство на САЩ, след като се наложи с 6:3, 6:4 над американката Шелби Роджърс и се класира за полуфиналите.

Въпреки че победата наглед е постигната без проблем, представянето на японската тенисистка не беше много впечатляващо. Тя постигна само 48% успеваемост на първия си сервис. За победата на 22-годишната Осака спомогна нервната игра на Роджърс, която едва за втори път в кариерата си игра четвъртфинал от Големия шлем. Американката направи 27 грешки по време на мача.

На полуфиналите японката ще се изправи срещу американската тенисистка Дженифър Брейди, която се наложи с 6:3, 6:2 над Юлия Путинцева от Казахстан за 69 минути. Откакто сезонът в тениса се поднови след прекъсването заради коронавируса, Бреди има само една загуба в 11 мача.

Четвъртата в схемата Наоми Осака в този двубой почете Джордж Флойд, който през месец май беше убит от полицай в Минеаполис. Във всеки мач от US Open японката отдава почит на различен тъмнокож американец, загинал при полицейско насилие. По този начин носителката на две титли от Големия шлем показва подкрепата си към борбата с расизма.