След няколко колебливи месеца изглежда Наоми Осака възвръща формата си. Японката обърна Ашли Барти на финала в Пекин и след 3-6 6-3 6-2 спечели втора поредна WTA титла.

Световната №1 първа трябваше да се изправя първа пред брейкбол при 2-2, но се измъкна и още в следващия гейм нанесе своя удар. Двете влязоха в маратонска битка, в която Осака спаси две опасности, но се пречупи при третата.

 



 

 

Борбата продължи и в следващия гейм, но и този път австралийката излезе като победителка. Спаси точка за рибрейк и поведе с 5-2, преди малко по-късно да спечели и последното си подаване в сета на 0 – 6-3.

Барти продължи да се брани умело и измъкна нов брейкбол при 1-2 с брилянтна къса топка. Процентът ѝ на първи сервис обаче спадна под 50 и скоро съперницата ѝ стигна до нова възможност – този път реализирана. Не видяхме нов пробив и скоро се стигна до трети сет.  

Наоми пренесе набраната инерция, възползвайки се перфектно от вторите начални удари на опонентката си. Поведе с 2-0, а имаше и шанс да увеличи преднината си на два брейка.

Барти не успя да грабне своята възможност при 1-2 и до края Осака бе категорична. Пробив на 0 в седмия гейм сложи край на интригата и донесе титлата на японката.