Една от звездите на чилийския тенис Николас Масу преживя неприятен инцидент в Мексико. Олимпийският шампион на сингъл и двойки от 2004 година бил заплашен с нож и обран от таксиметров шофьор.

По първоначална информация, той се е простил само с ракетите си. Бащата на състезателя Мануел обаче разкри, че нещата са били много по-сериозни. Николас се качил в такси от корта до хотела, а шофьорът го нападнал с нож и взел сериозна сума пари и мобилен телефон. По думите на бащата Масу е запазил ракетите си, които са били в хотела.

Тенисистът е роден на 10 октомври 1979 година и има 6 титли от Мъжката тенис асоциация, като най-доброто му класиране е деветата позиция през 2004 година. Това става факт, след като той изненадващо печели два златни медала от Олимпиадата в Атина. На финала на сингъл той надвива американеца Марди Фиш, а ден по-рано взима златото на двойки заедно с Фернандо Гонзалес.

Последните два сезона не са успешни за чилиеца, който започна да пада в ранглистата. Той започна годината като номер 186, а в момента е 453-и и играе предимно в турнири от веригата “Чалънджър”. В същото време Масу е неизменна част от състава на страната си за “Купа Дейвис”.