Напрежение и недоволство на фенове цари пред касите на зала "Арена Армеец", в която днес стартира Турнирът на шампионките. Репортер на БЛИЦ предаде, че желаещите да гледат тенис от световна класа трудно се сдобиват с билети и се забавя влизането им в модерното съоръжение.

Причината е, че работят едва две каси, пред които около 16 часа се извиха опашки. Хората се изнервиха от странната организация и повечето от тях пропуснаха началото на първия мач от турнир - Роберта Винчи (Италия) - Даниела Хантухова (Словакия).

Дори и половин час след старта на двубоя от Група "Сердика" фенове се тълпяха пред касите и недоволстваха, че още не могат да влязат в залата, за да гледат срещата.

Репортер на БЛИЦ предаде, че първоначално е работила само една от общо шест каси. Малко по-късно организаторите са реагирали и са отворили още една.

"Може ли такова нещо? Да работи само една каса при положение, че днес започва турнирът. Защо не работят останалите пет каси", гневяха се недоволни фенове, част от които пропътували стотици километри от провинцията, за да дойдат в София и да гледат престижната тенис надпревара.

При многото въпроси на чакащите към касиерките, те вдигаха рамене и отговаряха: "Питайте шефовете!"

След близо 30 минути хаос някой се сети и започна да продава билети на още една каса. Цените им са 8, 15 и 20 лева.

Очаква се напливът на феновете да се засили още повече около 18 часа за мача на първата ни ракета Цветана Пиронкова, която излиза на корта срещу Цзе Джън (Китай).