Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да покорява класациите. Евроспорт и списание “SportsPro” отредиха пето място на хасковлията сред най-желаните като марка спортисти в света.

Гришо е поставен на пето място и се нарежда непосредствено след звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо. Димитров обаче изпреварва големия лекоатлет Юсейн Болт и бразилската футболна звезда Неймар.

Класацията на Евроспорт и “SportsPro” се прави въз основа на критерии като възраст , вътрешен пазар , харизма, желание да бъдат пускани на пазара и др. Тя се изготвя от експерти в областта на индустрията и е направена след няколкоседмичен анализ.

"Успяхме да стигнем до единно становище след задълбочени изследвания и дебати. Имахме някои колебания около участниците в топ 10, но бяхме единодушни, че Люис Хамилтън трябва да е №1. Той е добре установена в глобален мащаб спортна звезда. Нашият основен критерии винаги е маркетинговият потенциал през следващите три години. С други думи, ако бяхте спонсор , на кои спортисти щях да поверя да рекламират марката ми. Опитваме се да идентифицира търговските звездите на бъдещето”, споделя главният редактор на “SportsPro” Дейвид Кушман.

Лидер в самата класация е пилотът на Мерцедес от Формула 1 Люис Хамилтън. Втори се нарежда крикет звездата от Индия Вират Кохли, а трети е американецът Робърт Грифин, който е играч на тима по американски футбол Вашингтон Редскинс.