Българският национал за Купа Дейвис Янаки Милев се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 4 Милев победи италианеца Николо Катини с 6:0, 7:6(6) за 1:38 часа.

Адрияно Дженев, друг член на националния отбор, загуби на старта от осмия в схемата Хорхе Мартинес (Испания) с 4:6, 2:6 за 70 минути.

Динко Динев постигна три победи в квалификациите. В последния кръг на пресявките той се наложи над Разван Баянт (Канада) с 6:1, 6:1.

В първия кръг на основната схема Динев ще играе срещу Георги Гиоргадзе (Грузия). Симон-Антони Иванов пък среща американеца Дейвид Прасиеви.

Междувременно, Илиян Радулов отпадна в първия кръг на сингъл на турнира по тенис в Манакор (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът отстъпи пред Сидане Понтьодикромо (Нидерландия) със 7:6(3), 3:6, 2:6. Радулов ще играе в турнира на двойки в тандем с Игнасио Бусе (Перу).

Николай Неделчев записа три победи без да загуби сет и преодоля квалификациите на надпреварата. В последния кръг на пресявките той разгроми Тван ван Зейл (Нидерландия) с 6:1, 6:0. В първия кръг на основната схема Неделчев ще играе срещу номер 6 в схемата Себастиан Джима (Румъния).