Адрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“) ще играе на финала на международния турнир по тенис за момичета и момчета до 12 г. във Върсар, Хърватия. Днес на полуфиналите талантът ни победи категорично Вук Раденович от Сърбия с 6:3, 6:1 и в спор за трофея утре среща хърватина Дино Призмич, който надигра сънародника си Патрик Юрина с 6:2, 6:1.

В същото време на турнира в Анталия, Турция до 14 г. на полуфинал утре един срещу друг ще излязат Динко Динев и Иван Пенев. Днес Динко победи Олаф Пиечковски от Полша с 6:4, 6:1, а Иван се справи с 6:2, 6:2 с кипъреца Константинос Кошис.

На полуфиналите в турнира на двойки обаче отпаднаха и двата ни тандема. Катерина Димитрова и Велина Минчева загубиха от Семра Аксу и Мелис Айда Уяр от Турция с 0:6, 4:6. Динко Динев и Владимир Попов пък паднаха от Али Ерсой (Тур) и Джонатън Прайс (Вбр) с 3:6, 1:6.

И четиримата ни представите при дуетите, както и Адрияно Дженев при по-малките са част от програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“ и „Асикс“.