Александрина Найденова записа трета поредна победа на турнира с награден фонд 10 хиляди долара, провеждащ се в Колумбия и се класира за полуфиналите след успех с 6:3, 4:6, 6:4 над поставената под №3 бразилка Наталия Роси (№418 в ранглистата).

В опит да се класира за трети път в кариерата си за финал на турнир при жените, 18-годишната българка ще се изправи срещу водачката в основната схема Каталина Кастано, пише "Тенискафе". Колумбийката се намира на 188-о място в WTA ранглистата, но е достигала до №35 в света и има победи над тенисистки като На Ли, Марион Бартоли и Пати Шнидер.

Благодарение на достигането си до полуфиналите Александрина Найденова си осигури шест точки за WTA ранглистата, а при нов успех ще добави още две.

Димитър Кутровски се класира за четвъртфиналите на фючърса в Уестън (САЩ), но в спора за място на полуфиналите отстъпи с 4:6 ,5:7 на настоящия шампион на US Open при юношите Джак Сок.

Двамата се добри приятели и през тази седмица достигнаха до финала на турнира на двойки, където в спора за титлата ще се изправят срещу корейския тандем Чо/Ким./БЛИЦ