Състезателката на клуб Албена Виктория Бърдарова спечели турнира по тенис за 16-годишни момичета в САЩ. В калифорнийския град Калабасас се събраха общо 340 тенисисти. Участието на 14-годишната пловдивчанка на състезанието бе част от подготовката й в тенис-академията на Марк Уейл. Школата е със седалище в градчето Охай, Калифорния, на около 100 километра от Лос Анджелис. Там като главен треньор работи друг пловдивчанин – Огнян Кацаров, подвизавал се по-рано в Академик и Локомотив (Пловдив).

Виктория е в Калифорния от началото на октомври и ще остане на подготовка в Академията до края на март 2013 година, пише gustonews. Освен Вики, в школата на Вейл има още само две европейски – рускиня и украинка. Останалите са основно тенисисти от Щатите, Канада, Азия и Латинска Америка. Преди години тук води подготовка и Григор Димитров.

Сега Вики се включва в турнира „Еди Хер” в знаменитата тенис-академия на Ник Болетиери във Флорида. Нашата надежда е с място в основната схема на състезанието. Там ще играят също връстникът й Калоян Вълчев (Елит, Варна) и 12-годишните Адриан Андреев ("Левски") и Симона Борисова (ТСГК, Сф). Четиримата спечелиха промоция за участие в турнира „Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе от 5 до 12 декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида. Тази година в него участват представители на 31 страни от целия свят. На „Еди Хер” се пуска и 14-годишната софиянка Елизабет Данаилова. До края на годината за Бърдарова остава да мине и прочутият "Ориндж Боул" във Флорида, където се събират надеждите в тениса от целия свят.