Четирима млади български тенисисти ще вземат участие във финалния турнир Nike Junior Tour International Masters, който ще се проведе от 7 до 12 декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

Адриан Андреев и Симона Борисова ще представят страната в категорията до 12 години, а Калоян Вълчев и Виктория Бърдарова ще се състезават при 14-годишните с подкрепата на БФТ. И четиримата спечелиха в своята възраст на турнира Nike Junior Tour през септември на кортовете на БНТЦ и така получиха правото да играят в мастърса в Съединените щати.

Националният треньор Тодор Енев ще води нашите представители. Той лети заедно с Андреев, Борисова и Вълчев за Флорида на 5 декември. На място към тях ще се присъедини Бърдарова, която е вече там, защото участва тази седмица на силния турнир „Еди Хер”.

България за втори път участва в Nike Junior Tour International Masters след 2011 година.

Четиримата ни тенисисти ще играят след това и направо в основната схема на 51-ото издание на неофициалното световно първенство за юноши и девойки „Ориндж Боул”, което започва на 14 декември. Енев отново ще оказва подкрепа на българските представители, към които ще се присъединят още състезатели.