Отборът ни за “Купа Дейвис” ще търси победи на сингъл в мачовете срещу Беларус следващия уикенд. "Двойката ни има най-малък шанс за успех, все пак за домакините ще играе Макс Мирни. Заради това се надявам на сингъл да вземем три победи", каза капитанът Огнян Илиев, който разчита съперникът да ни подцени.

Вече са ясни и двете възможни двойки, с една от които ще играем в Минск. Първата е Димитър Кутровски - Тодор Енев, а втората Валентин Димов - Димитър Кузманов. В зависимост от представянето на играчите в индивидуалните мачове от първия ден ще се реши коя двойка да излезе на корта.

"Горд съм, че ще играя за България, ще дам всичко от себе си в предстоящите мачове. Тренирал съм с Уладзимир Игнятик - добър е, но според мен ние имаме шансове", заяви втората ни ракета Димитър Кутровски, който пристигна от САЩ и ще играе за първи път с отбора.

Тимът заминава в понеделник сутринта за Минск. На официалната вечеря състезателите и щабът ще бъдат облечени в костюми на известна модна къща.

Двубоят срещу Беларус ще се играе между 4 и 6 март. При победа България ще играе във втория кръг в групата срещу победителя от срещата между Унгария и Кипър. Вторият мач на българския отбор за Купа "Дейвис" е на 8-10 юли в София.