Националният отбор на България по тенис замина тази сутрин за Будапещ, където ще играе в груповата фаза на турнира Фед Къп. Мачовете от първа Евро-Африканска зона започват на 4 февруари. Нашите момичета ще мерят сили с Беларус, Португалия и Грузия.

"В отлично настроение се. Надяваме се да достигне до плейофа за преминаване в по-горна група. И трите ни съперника са много добри. Беларус са заявили Виктория Азаренка. В другите тимове също ще разполагат с най-доброто си. Ние също не отстъпваме. Надявам се да имаме успех", коментира капитанът на националките Дора Рангелова.

С Рангелова за Унгария заминаха днес Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Виктория Томова. Втората ни ракета Елица Костова е чакана на място, тъй като вчера игра финал във Франция.

"Мисля, че имаме добри шансове да достигнем до този плейофа за класиране в по-горната група. Все пак това е тенис и всичко е възможно. Настроението в отбора е позитивно. Познаваме се много добре, защото в последните години играем в постоянен състав и съм уверена, че това ще ни помогне.

Чувствам се добре. Успях да се аклиматизирам към различните условия тук, в сравнение с Австралийското лято и съм готова за предстоящите мачове. Направих добър старт на сезона и се надявам да продължа по същия начин", сподели Цвети Пиронкова.

Нашите момичета започват участието си на 4 февруари срещу Португалия.