От 1 до 3 август Русе ще бъде домакин на турнир по тенис от Европейската лятна купа за девойки до 18 г. В състезанието вземат участие пет национални отбора. Освен българските тенисистки, на кортовете на тенис-клуб „Приста 2011“ в Русе ще излязат състезателките на Великобритания, Израел, Русия и Словакия. 

Първите два отбора в крайното класиране на състезанието ще получат право за участие във финалите на турнира във Валядолид (Испания), който се провежда от 6 до 8 август. 

Отборите, които участват в Европейската лятна купа за девойки до 18 г. са съставени от три тенисистки и един капитан. България ще бъде представена от Гергана Топалова – състезателка на ТК "Левски"- гр.София, Даниела Димитрова -  от ТК "Виа Тенис Стар" - гр.София и Елена Кралева - ТК "Авеню" - гр.Бургас. Треньор на българския национален отбор е Михаил Андреев.

Гергана Топалова е една от основните млади надежди на българския тенис. Наскоро тя намери място и в "А" отбора на света за юноши и девойки на ITF. Амбицията й е да влезе в топ-10 при девойките. Обича да чете книги, да излиза с приятели и да ходи на кино. Живее в София, където тренира, а уикендите прекарва с родителите си. Нейните идоли на корта са Серина Уилямс, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Мария Шарапова.

Даниела Димитрова е родена в САЩ. Баща й е българин и се е занимавал с футбол, преди да емигрира в Америка през 1989 г. Майка й е московчанка и е световна вицешампионка по фигурно пързаляне. На 6 години прави първите си стъпки в тениса. Две години по-късно започва да тренира в Хюстън, в тенис-академията на Иван Иванов. През 2012 г. заминава да тренира в Испания. Неин треньор в България е Михаил Андреев.

Елена Кралева е родена през 2002 г. Започва да тренира тенис на 4-годишна възраст в Бургас, като старта на спортната й кариера започва с треньор Андрей Костов. От 9-годишна се състезава активно, като печели редица регионални турнири. От септември 2015 г. Елена Кралева е състезател на ТК ,,Авеню'' – Бургас. В момента Елена Кралева тренира под ръководството на екип от треньори - Стефан Пантов и Иван Велев, които се занимават активно с нейната техническа, тактическа, психологическа и физическа подготовка.

Турнирът ще бъде открит официално утре (1 август) в 9:30 часа на кортовете на тенис-клуб „Приста 2011“.