Световният №1 Новак Джокович отпадна на четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Синсинати, след като загуби от най-добрия американец в момента Джон Иснър с 6:7 (5), 6:3, 5:5 за 2 часа и 23 минути.

Джокович започна лошо и Иснър имаше възможност за пробив още във втория гейм, но не успя да го постигне. До края на сета съперниците печелеха своите сервис геймове и се стигна до тайбрек. При 3:3 Джокович направи двойна грешка, а Иснър беше непогрешим и спечели тайбрека със 7:5.

Във началото на втората част Джокович стигна до пробив, който след това затвърди и поведе с 4:1. След това сърбинът спечели частта с 6:3.

В третия сет се играеше гейм за гейм с аванс от един за американеца. При 6:5 за Иснър Новак сервира за оставане в мача, но американецът наказа една негова грешка и спечели втора победа от пет мача срещу Джокович.

За място на финала 22-ия в световната ранглиста Иснър ще спори с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Това беше втората сензация в Синсинати, след като преди това чехът Томаш Бердих отстрани №2 Анди Мъри с 6:3, 6:4.