Александрина Найденова и Франческа Скиавоне започнаха с победа участието си на силния турнир в Доха (Катар). В мач от първия кръг на двойки те се наложиха с категоричното 6:3, 6:1 над Сандра Клеменшиц и Мервана Югич Салкич.

За целия двубой българо-италианското дуо само веднъж загуби подаването си и двете спечелиха 83% от разиграванията си при вкаран първи сервис, а от своя страна успяха да реализират цели пет от деветте си възможности за пробив и след само 46 минути игра си осигуриха място в следващата фаза на състезанието, съобщи tenniskafe.com.

Благодарение на днешния успех третата ни ракета си заработи близо 4 000 долара от наградния фонд и 125 точки за ранглистата на двойки, а в опит да достигнат до четвъртфиналите Найденова и Скиавоне ще се изправят срещу поставените под №4 Нурия Ягостера Вивес и Джън Джие.

Димитър Кузманов допусна загуба още в първи кръг на фючърса с награден фонд $10,000 в Анталия (Турция), отстъпвайки с 6-7(7) 3-6 на водача в основната схема Марсел Илхан, който в момента заема 208-ата позиция в АТР ранглистата, но в кариерата си е достигал до №87.