ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съдебното решение по случая със Симона Халеп бързо се превърна в новина №1 в тениса. Двукратната шампионка от Големия шлем няма да може да играе професионален тенис през следващите 4 години, след като даде положителна проба за "роксадустат" по време на US Open 2022 и не успя да докаже случайното му наличие в кръвта й.

Мигновената реакция на Серина Уилямс в "Туитър" е показателна. "8 е по-добро число", написа американката.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Първоначално носителката на 23 Мейджър трофея хареса статус в "Туитър" на друга бивша американска тенисистка – Никол Гибс. В него бившата №68 коментира: "Огромно разочарование е, когато откриеш, че около половината герои от дните ти като играч са мамели. Това е толкова влудяващо и прави спорта толкова глупав. Битката е нечестна и това те кара да се чудиш колко други се промъкват безнаказано (предполагам, че много)".

Малко по-късно по-малката от сестрите Уилямс написа: "8 е по-добро число“. Макар и загадъчно, феновете ѝ бързо разшифроваха посланието.

Според тях, тя има предвид мача за титлата на "Уимбълдън" през 2019 г. между нея и Халеп. При евентуална победа Уилямс щеше да вдигне осмата си титла на свещената трева. Вместо това обаче, Симона триумфира с 6:2, 6:2 само за 56 минути, нанасяйки на американката най-тежкото й поражение на финал от Големия шлем.

Серина, майка вече на две дъщери, завърши кариерата си с четири поредни загубени финала в Големия шлем, като другите два дойдоха на US Open срещу Наоми Осака и Бианка Андрееску, а в тях също не успя да спечели сет. Така се провали в амбицията си да изравни рекордните 24 титли на Маргарет Корт.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!