Рафаел Надал е наричан Краля на клея заради силната си игра на червени кортове. Той има 13 титли от „Ролан Гарос“ - единственият турнир от Големия шлем, които се провежда на клей.

През последните 15 години испанецът почти всяко лято си тръгва с титлата от Откритото първенство на Франция. На червените кортове в Париж той триумфира.

Дойде ли обаче есента и време за турнира от сериите „Мастърс“ във френската столица, сякаш някаква прокоба пада върху 34-годишния Надал.

От 2003 г. насам той осем пъти е участвал на есенни турнир във френската столица и никога не е успявал да го спечели, а само един път е достигал до финала – през 2007 г., когато губи в спора за титлата от Давид Налбандиан.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Три пъти достигал до четвъртфиналите и четири пъти до полуфиналите. До предпоследното стъпало стигна и сега, но отстъпи на Александър Зверес с 4:6, 5:7.

Самият Надал отрича да има някаква прокоба върху участието му турнира в парижката зала „Берси“.

„Няма проклятие. Просто турнирът е труден заради условията и настилката, на която се провежда. Не е изненадващо, че не съм спечелил турнир от категория АТР 1000. На „Мастърс“-ите участват най-добрите в света. Както вече споменах и настилката е трудна“, обяви самият Надал.