Управителния съвет на БФТенис не прие оставката на капитана на националния отбор за "Купа Дейвис" Тодор Енев. Той подаде молба да напусне поста, мотивирана от незадоволителното представяне на състава в плейофа за оставане в група II на зона Европа/Африка срещу Тунис в средата месеца, загубен с 2:3 победи.

"Депозираната от г-н Енев оставка беше разгледана и обсъдена от членовете на съвета, като същата не бе приета. Управителният съвет реши да даде кредит на доверие на Тодор Енев при спазване на поставени от федерацията задачи и конкретни условия. На националния треньор му беше възложено да разработи и мотивира дългосрочен план за развитие на най-перспективните млади състезатели с оглед включването им в националните отбори, който да представи на следващо заседание", се казва в становището на УС на БФТенис.

На заседанието на управата също така беше взето решение да се създаде секция "Падъл тенис" към Българска федерация по тенис.

"Падъл тенис" е разновидност на тениса, който се играе със специални безкордови плътни ракети, подобни на лопати с къса дръжка, на корт с по-малки размери и с по-ниска мрежа.

Пет клуба пък бяха приети за членове на БФТенис на база предоставените от тях документи по изискване на Устава на централата. Това са ТК "Испано" Варна с председател Михаил Минчев, ТК "Хапи Уин" София с председател Иво Божилов, ТК "Бароко спорт" София с председател Цветомир Владимиров, ТК "Томси" Бургас с председател Росен Томасян и ТК "Смолян 2010" Смолян с председател Михаил Керемедчиев.

УС утвърди кандидатурата за домакин на трети кръг от Световното отборно първенство по тенис за мъже "Купа Дейвис" в зона Европа/Африка през 2017 година.