Григор Димитров отпадна от Аустрелиън Оупън в третия кръг. Българинът загуби от Роджър Федерер с 4:6, 6:3, 1:6, 4:6. След двубоя хасковлията призна, че е изпитвал болки в десния лакът, които са му попречили да се представи по-добре, но допълни, че има още какво да се желае в представянето му срещу топ тенисистите.

Шведската легенда Матс Виландер коментира играта на Григор веднага след двубоя в студиото на "Евроспорт" в предаването "Гейм, сет и матс", на което е водещ заедно с Барбара Шет. Виландер посочи и част от недостатъците в играта на българина, които му пречат да надделява над водещите тенисисти.

"И двамата започнаха колебливо, имаха грешки в играта си вероятно заради забавянето на мача. Във втория сет Григор игра добре, докато Федерер направи отстъпление. След това видях много добър Федерер, какъвто не съм го виждал много време", анализира носителят на седем титли от турнири от Големия шлем.

"Григор не сервира така убедително. Има високо ниво, но не успява да го задържи. Това е проблем. Бори се, изнесе добър мач. Доволен съм от това, което ни показва като играч и развитие. Интересна статистика обаче е, че е победил само един тенисист от Топ 10 на трунир в Големия шлем. Това не е добре. Това са най-важните мачове, в пет сета, в които се изисква постоянство", каза още Виландер.

"Григор имаше своите шансове в третия сет. Използва и физиотерапевт, изглежда имаше проблем с десния лакът, което се отрази и на сервиса му. Все пак той направи добър мач", завърши легендата./БЛИЦ

11.jpg