Рафаел Надал се завърна на корта след продължило повече от месец лечение на разкъсан коремен мускул, но загуби още в първия си мач. Матадора отпадна на старта на турнира в Синсинати, след като в среща от втория кръг допусна поражение от хърватина Борна Чорич с 6:7 (9), 6:4, 3:6.

Мачът беше прекъснат за около час във втория сет заради дъжд. Трябва да се отбележи, че Чорич също се завърна от лечение на контузия, заради която напусна „Уимбълдън“. В следващия кръг той ще се изправи срещу Роберто Баутиста-Агут.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

В драматичния първи сет се стигна до тайбрек, като и двамата тенисисти отразиха по два сетбола, а Надал сбърка воле на мрежата при 6:5 в своя полза. Последва и двойна грешка на испанеца, след което хърватинът се възползва от третата си възможност да затвори сета.

Прекъсването заради дъжда дойде при 5:4 за Надал. Матадора бързо се съвзе след загубения сет и един пробив му беше напълно достатъчен, за да спечели втората част с 6:4 и да изравни резултата.

Чорич вдигна нивото на представянето си в решаващия трети сет и проби за 4:2, като до края не изпусна инициативата и загуби само една точка на свой сервис. По този начин хърватинът вече има положителен баланс срещу Надал с три победи в петте двубоя помежду им.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК