Григор Димитров вече пристигна в Пекин и направи няколко тренировки, а неделята му започна в обичайната компания – Алгис Христов и Радек Щепанек. Екипът на първата ни ракета бе на корта с Кристиан Гарин и Райън Хардин, а загрявката бе малко по-нестандартна от обичайната.

Димитров и Щепанек направиха отбор за мач на джитбол, като бившият №3 показа страхотен контрол и с футболна топка. Освен различен начин за подготвяне на мускулите, играта повдигна много и настроението на играчите.

Джитбол е хибриден спорт, който комбинира в себе си футбол с тенис. Всеки един от отборите се опитва да изпрати топката в полето на противника си, като играчите имат право да използват всяка една част от тялото, с изключение на ръцете. Изпращането на топката трябва да бъде достатъчно точно, за да се затрудни другия отбор и той да не успее да върне коженото кълбо.

Заниманията на Григор Димитров в Пекин включват както работа на корта, така и във фитнеса. А в залата основната задача на професионалните тенисисти е превенцията от травми.

Димитров започва участието си на China Open срещу Андрей Рубльов. Първата ни ракета е в половината на топ поставения Доминик Тийм, а във втори кръг може да срещне Михаил Кукушкин или Фабио Фонини.

На четвъртфиналите евентуалните съперници на българина са Карен Хачанов и Марко Чекинато, които стартират срещу квалификанти.