Младият тенисист Пьотр Нестеров допусна драматична загуба в дебютния си мач за мъжкия ни национален отбор. В заключителната среща от двубоя срещу Парагвай в плейофите на Световна група II за Купа "Дейвис" в столичната зала "София" 18-годишният варненец отстъпи с 6:7(6), 7:6(2) (5-10) пред първия избор в тима на гостите Даниел Вайехо.
 
Срещата беше протоколна, тъй като крайната победа на България беше гарантирана още в мача на двойки, след който резултатът стана 3:0 (б.р. - Алекс Донски и Александър Лазаров постигнаха победа). 

Нестеров се бори до последната точка, за да затвърди пълното превъзходство над южноамериканците, но беше спрян от 17-годишния си противник, стигнал до 1/2-финал на сингъл и финал на двойки на юношеския Australian Open в Мелбърн през януари.

Крайният успех с 3:1 победи изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 г. Следващият мач на националите ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 г., като предстои жребий да определи съперника ни.

Капитанът на България с блестящ ход за решителния мач на двойки