Националът на България за купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите в надпреварата на сингъл на турнира на клей в италианския град Санта Маргерита ди Пула с награден фонд от 25 000 щатски долара.

В среща от втория кръг Нестеров се наложи над поставения от номер 3 Лукас Ноймайер от Австрия с 1:6, 7:6(8), 6:2. Българинът направи фантастичен обрат, след като спаси четири мачбола в тайбрека на втория сет, два от които на сервис на съперника си.

Ноймайер взе комфортно първата част на мача, а във втората успя да осъществи пробив за 5:4, който изглеждаше, че ще му гарантира победата. Тогава обаче Нестеров успя да изравни и да вкара втория сет в тайбрек. В него австриецът започна по-добре и поведе с 5:2, с 6:4 и с 8:7, но така и не успя да нанесе решителния удар и допусна обрат. Нестеров изравни сетовете след 10:8 в тайбрека, а в решителния трети сет бе повече от категоричен и го спечели с 6:2 гейма.

В четвъртфиналите той ще има за съперник руснака Кирил Кивацев. 

Другият българин, участващ на турнира в Санта Маргерита ди Пула - Янаки Милев, отпадна във втория кръг. Той отстъпи пред италианеца Янис Милетич с 4:6, 0:6.

Милетич реализира последните 20 точки в мача, което бе неочаквано след равностойния първи сет оспорвания първи гейм, който завърши с пробив в негова полза.

Нестеров и Милев ще играят и в турнира по двойки, в който са поставени под номер 1 в схемата и ще стартират директно от четвъртфиналите. В него техни съперници ще бъдат 19-годишните близнаци от Уругвай Хоакин Кардосо и Федерико Кардосо.