Българският тенисист Пьотр Нестеров ще се изправи срещу Марсело Аревало (Салвадор) в първия мач от двубоя между двата отбора от Световната група II на Купа „Дейвис“. Това отреди жребият, който беше изтеглен днес от заместник-кмета по спорта на Пловдив Николай Бухалов. Срещите ще се играят на 14 и 15 септември на кортовете на тенис клуб „Локомотив“ под тепетата.

Марсело Аревало е шампион в мъжките двойки на "Ролан Гарос" през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите US Open по-рано през този месец.

Вторият мач на сингъл от първия ден противопоставя Янаки Милев на Сезар Круз. Програмата за неделя спартира с мача на двойки между Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Марсело Аревало и Луис Миралес. След това са размените битки при синглите: Пьотр Нестеров - Сезар Круз и Янаки Милев - Марсело Аревало.

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.