Пресконференцията на Мария Шарапова и признанието й, че е уличена в употреба на допинг безспорно е събитието на вчерашния, днешния, а и следващите няколко дни.

Световните медии разнищиха изцяло казуса, а редом с обясненията защо и как е приет забраненият препарат "мелдониум" идват и неудобните въпроси.

Шарапова признава, че е имала куп здравословни проблеми в миналото и през последните 10 години постоянно или с прекъсвания е приемала препарат, който помага за по-доброто здраве на сърцето й.

Въпрос номер 1: Ако е болна, защо играе вече 10 години? Не беше ли по-логично да спре с тениса, за да съхрани здравето и живота си?

Въпрос номер 2: Как едно младо момиче с много здравословни проблеми, съмнения за диабет и други недостатъци се превърна в една от спортните икони на днешното време и най-богатата спортистка в света?

Въпрос номер 3: Защо звезда от ранга на Мария Шарапова разчита на "семеен лекар", който й предписва лекарство, което е забранено за продажба в САЩ, където тя живее от години и забраната му там е преди да попадне в списъка на Антидопинговата агенция. Не трябва ли да има екип от най-подготвените специалисти, които да не й дадат нещо забранено, което може да провали цялата й кариера?

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА С ДОПИНГА НА МАРИЯ ШАРАПОВА - ТУК !!!