Грандиозен скандал предизвикаха организаторите на мачовете от турнира "Фед Къп" в САЩ. По време на срещите с Германия домакините използваха химн на гостуващата страна, асоцииран с... нацистите. 

Първата строфа от композицията става химн на Германия по време на Третия райх, а след края на Втората световна война тази първа строфа е забранена и за химна се изпълнява само третата строфа от песента. Именно забранената първа строфа пуснали домакините преди мача между Риске и Петкович, игран в Хавай.

В текста на песента, станала официален химн на европейската държава през 1920 г., присъстват думите: "Германия, Германия над всички други". След Втората световна война и разгрома на нацистка Германия те са заменени от "Единство, справедливост и свобода".

"Изключително възмутена и обидена съм! Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало на "Фед Къп", заяви Петкович след грешката на организаторите. 

От тенис асоциацията на САЩ побързаха да поднесат извинения на засегнатата страна: "Сърдечно се извиняваме на германската тенис федерация и на феновете за грешката. Тя повече няма да се случи", написаха в своя профил в Туитър.