Григор Димитров претърпя нов провал. Българският тенисист бе абсолютен фаворит срещу германеца Бенямин Бекер, но отстъпи с 4:6, 6:7(3) и отпадна на четвъртфинала на турнира в Куала Лумпур.

Гришо логично отстъпи в първия сет след слаба игра, а във втория дръпна с 4:1, а след това пропиля две възможности за пробив. Германският му съперник обаче се възползва от всяка една възможност и достигна до полуфиналите на турнира.

Григор Димитров – Бенямин Бекер 4:6, 6:7


Първи сет

Димитров започна срещата с ас, след което успя да спечели на 15 началния гейм. Германецът отвърна със същото, въпреки че допусна две успешни разигравания за Гришо – 1:1. Хасковлията отново нямаше проблем с подаването си, а след това отново не затрудни Бекер – 2:2.

Петият гейм започна трудно за Димитров, който позволи да се стигне до две поредни точки за пробив след форхенд в аут и бекхенд в мрежата. Гришо спаси първата с отлична игра на мрежата, а втората отрази след дълго разиграване. Бекер обаче стигна до нов брейкбол и този път проби – 2:3.

Григор бе близо до връщане на пробива, но германският му съперник успя да спаси гейма и дръпна с 4:2. Българският тенисист спечели следващото си подаване, но и Бекер стори същото – 3:5. Следващият гейм мина през четири равенства, а Гришо смъка успя да си спечели подаването. Бекер поведе с 40-15 при сервирането си за спечелване на сета и след бекхенд слайс в мрежата на Григор успя – 6:4 за германеца.

Втори сет
Димитров поведе с 40-0 и без много трудности спечели подаването си. Българинът опита да притисне съперника си с агресивна игра, но непредизвиканите грешки продължиха и Бекер спечели подаването си.С уинър от бекхенд по правата Гришо отново излезе напред в резултата, а след дълго разиграване при 40-30 успя да стигне и до пробив – 3:1.

С мощни сервиси българският тенисист спечели подаването си на 15 и затвърди пробива. Бекер бе затруднен при подаването си, но успя да спечели – 4:2 за Димитров.

Григор спечели подаването си на 15 и е само на гейм от това да изравни сетовете. Бенямин Бекер с мъка спечели своя сервис, а след това най-изненадващо стигна и до пробив. Той поведе с 30-15, след което Димитров стигна до два последователни сетбола. Не успя обаче и при двата опита, а с първата си възможност за пробив Бекер успя и да остане в сета – 5:4.

Григор поведе с 40-15 при сервис на Бекер, но съперникът показа немска воля и успя да вземе своето, с което изравни резултата – 5:5.
Димитров спечели гейма си на 0 и отново поведе с 6:5, а Бекер повтори упражнението и сета влезе в тайбрек. В него Григор допусна три минипробива и в крайна сметка преклони глава след 3:7.