Новак Джокович бе изпитан максимално в първия сет от двубоя си във Виена срещу Борна Чорич, но все пак в крайна сметка се стигна до двусетов успех в полза на световния номер едно, който наложи волята си над хърватския си опонент след 7:6(11) 6:3.

Така Ноле се класира за четвъртфиналите в австрийската столица, където ще го очаква Лоренцо Сонего или Хуберт Хуркач. Чрез днешната си победа Джокович също така се доближава още повече до това да завърши годината под номер едно в света. 

През първата част Чорич може би бе по-добрият от двамата на корта, като хърватинът в дълги периоди от време просто отказваше да сбърка, оказвайки се не рядко и по-търпелив от своя опонент. 

На Ноле му се налагаше да отразява брейкболи в края на сета, а в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него двамата ставаха автори на феноменални точки, като тенисистите си разменяха инициативата неколкократно. 

Първоначално Чорич стигаше до възможности за спечелване на сета, които биваха неутрализирани от световния номер едно, но при сетболите на Джокович птк бе ред на хърватина да демонстрира железни нерви, реализирайки директни точки от начален удар. 

Все пак по-богатият опит на Ноле си каза думата, а при третата си възможност шампионът от 2007 г. най-накрая сложи точка на този продължителен сет.  Загубата на откриващата част не подейства особено добре на Чорич, който във втория сет видимо бе загубил вяра в способностите си.

Хърватинът вече не можеше да се радва на впечатляваща прецизност в ударите си, като интензитетът в представянето на 24-тия тенисист в света също вече не бе на ниво. 

Това помогна на Джокович да реализира първия пробив в мача рано във втората част, като сърбинът задържа преимуществото си до самия край на срещата, за да се класира за четвъртфиналите във Виена.