Лидерът в световната ранглиста на мъжкия тенис Новак Джокович спечели 1,6 милиона долара само с участието си на турнира от сериите “Мастърс” в Париж. Сърбинът не само участва, но и се класира за третия кръг след победа с 6:4, 6:3 над хърватина Иван Додиг.
 
Според правилата на АТР, наложени за мотивиране на топ тенисистите да участват в най-силните турнири, Джокович щеше да вземе 2 милиона долара, ако бе играл и в осемте турнира “Мастърс” през годината. Бонусът се намалява на 1,6 милиона при един пропуснат турнир, а при две отсъствия не се дава парична премия. Ноле пропусна надпреварата в Шанхай зарди контузия на рамото.
 
В парижката зала “Берси” Новак Джокович, кой през тази година спечели три титли от Големия шлем (без “Ролан Гарос”) и пет турнира от сериите “Мастърс”, нямаше много проблеми срещу Додиг – 39-и в света. Два пробива в целия мач бяха достатъчни на сърбина, за да спечели мача си срещу хърватина. Първият пробив бе в десетия гейм на първия сет, а вторият дойде в шестия гейм на втория./БЛИЦ