Носителят на седем титли от “Големия Шлем” Макс Мирни ще води Беларус срещу България в мачовете за “Купа Дейвис”. Двама тима обявиха съставите за сблъсъка между 4 и 6 март в Минск от втора група на зона Европа/Африка.

За Беларус ще играят Уладзимир Игнятик (номер 205 в ранглистата), Сярхей Бетау (385), Александър Бури (474) и Мирни. Той няма ранкинг на сингъл, но е достигал до седмата позиция при двойките. В успешната си кариера 33-годишният състезател е печелил по два пъти US Open и “Ролан Гарос” на двойки, както и “Уимбълдън” и US Open (два пъти) на смесени двойки.

"Беларус са силен тим и изглеждат като фаворити. При наличието на първата им ракета в състава и на Макс Мирни при двойките ще бъдат много силни”, коментира капитанът на българския отбор Огнян Илиев.

За България в Минск ще играят Димитър Кутровски (555-о място в ранглистата), Тодор Енев (782), Валентин Димов (953) и Димитър Кузманов (1136). Първата ни ракета Григор Димитров отказа участие, за да се съсредоточи върху представянето си, а Тихомир Грозданов отказва да работи с Огнян Илиев.