Номер 2 в световната ранглиста при жените Наоми Осака се разплака на пресконференция. Японката направи това след въпрос за взаимоотношенията ѝ с медиите. 

Осака често признава, че не обича да комуникира с медии и дори напусна "Ролан Гарос" миналата година, защото не искаше да говори на пресконференции, а организаторите я задължават да го прави.

Преди турнира в Синсинати, който започна тази нощ, Осака все пак застана пред журналистите. 

"Не обичаш да се занимаваш с нас, особено по този начин, но медиите все пак обслужват много добре някои странични интереси спортистише. Въпросът ми е как успяваш да балансираш нещата?", попита местен репортер. 

След въпроса Осака се разплака и спря временно пресконференцията. След няколко минути се върна и все пак отговори.

"Не е моя вина, че някои неща, които пиша в социалните мрежи или казвам генерират голям интерес от страна на медиите. Това сигурно е така, защото съм спечелила две титли от Големия шлем. В миналото съм давала много пресконференции и знам, че това трябва да се случва. Но как да го балансирам? Не знам. Опитвам се да реша проблема", обясни Осака.

Последва въпрос свързан изцяло с тениса, който обаче отново разплака световната номер 2. Все пак тя успя да отговори и на този въпрос, а от медията се извиниха и обясниха, че са искали да говорят изцяло за спорт и не са имали намерение да я разстройват.