Неволите в живота на Борис Бекер продължават да се трупат. След като обяви фалит преди две години,  бившият №1 е останал и без шофьорска книжка.

Това се е случило в резултат на неколкократно превишаване на позволената във Великобритания скорост в рамките на 4 месеца. Легендарният тенисист така и не се е явил на изслушването, където го е представлявал негов адвокат.

Носителят на шест титли то Големия шлем остава без шофьорски права за половин година и ще трябва да изплати глоба на стойност 1700 паунда.

Припомняме, че 51-годишният германец обяви банкрут през 2017 във връзка с дългове към частните банки „Arbuthnot Latham & Co“ и по-рано през месеца компанията, захванала се с фалита му, реши да даде на търг 82 предмета от колекцията му. Сред тях се включват реплика на трофея от Купа Дейвис – който достигна 52 100 паунда, международен пръстен от „Залата на славата“ в тениса, както и часовници и екипи за игра.

Общата сума, генерирана от търга надхвърли 680 000 паунда, като наддаването за трофея му от US Open 1989 достигна най-високата цена – 150 250 паунда.

В момента Бекер се подвизава като телевизионен коментатор.