Новак Джокович е изправен пред нова сериозна драма заради COVID-19. След като в началото на годината сърбинът не беше допуснат до участие на Australian Open след отказ да се ваксинира, сега Ноле може да не бъде допуснат до участие на „Уимбълдън“. Вчера Джокера спечели мача си от първия кръг срещу корееца Куан Сун-Уу с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Причината за това е фактът, че Джокович е контактно лице на Марин Чилич. Вчера хърватинът обяви, че не може да участва в третия за годината турнир от Големия шлем, след като е дал положителен тест за коронавирус. Сега той ще бъде поставен под карантина за 10 дни.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Сега на изследване за заразата ще трябва да се подложат всички, които са контактували с Чилич през последните дни. В четвъртък Джокович проведе съвместна тренировка с 33-годишния хърватин.

Ако тестът на Джокера излезе положителен, 35-годишният носител на 20 титли от Големия шлем ще трябва да напусне „Уимбълдън“, където е един от фаворитите за титлата.

Заради отказа си да се бъде ваксиниран срещу COVID-19 Новак Джокович може да не бъде допуснат до участие и на предстоящия US Open (29 август – 11 септември).