Елизара Янева постигна втора двусетова победа и се класира осминафиналите на сингъл при девойките на Европейското лично първенство до 16 г. Парма (Италия). Поставената под №4 българка победи с 6:3, 6:2 Каролина Гаспарини от Италия.

В първия кръг Елизара елиминира с 6:2, 7:5 Соня Депешова от Словакия. За място на четвъртфиналите Янева ще играе срещу №13 в схемата Йелин Вандроме от Белгия.

По-рано днес Росица Денчева и Иван Иванов също се класираха за осминафиналите на сингъл.

Поставената под №3 при девойките Денчева победи с 6:4, 6:1 Дария Бибанина от Финландия. В първата си среща Роси разгроми с 6:0, 6:1 Александра Панайотиду от Гърция. На осминафиналите Денчева ще играе срещу Сарина Шнайдер от Швейцария.

Поставеният под №7 при юношите Иванов победи с 6:3, 6:1 Хиде Схунмакерс от Нидерландия. 14-годишният българин стартира вчера с успех с 6:2, 6:2 над Джоузеф Мазингам от Великобритания. За място на четвъртфиналите Иван ще играе срещу Пиерлуиджи Базиле от Италия.

По-късно днес Росица Денчева и Елизара Янева ще играят на осминафинал в турнира на двойки при девойките. Поставените под №1 в схемата българки ще се изправят срещу Александра Панайотиду и Мирто Проимаки от Гърция.

В турнира на двойки при юношите Иван Иванов и Александър Митев отстъпиха на осминафиналите с 2:6, 0:6 от Паоло Анджели и Гаспер Матияшич от Словения.

Треньори на българчетата са Владислав Матеев и Христоско Атанасов.