ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Илиян Радулов се класира за втория кръг при юношите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под №5 в схемата български талант направи обрат и победи с 6:7(3), 6:4, 6:1 Алексей Панарин от Русия (№31 в световната ранглиста при юношите). Срещата продължи 2 часа и 32 минути.

Радулов стигна първи до пробив за 5:3 в първия сет, но допусна обрат при 5:6. При този резултат Илиян успя да спаси два сетбола при сервис на Панарин и стигна до тайбрек. В него Радулов изостана с 2:6 точки и отстъпи с 3:7.

Българинът започна великолепно втория сет и поведе с 4:0, но допусна изравняване при 4:4. След това Илиян показа по-голямата си класа и след 6:4 изравни резултата в сетовете.

В третата решаваща част Илиян напълно доминира и спечели с 6:1.

Във втория кръг Радулов ще играе срещу Пол Барбие Газьо от Франция.

Вчера Илиян получи помощ от Григор Димитров. Двамата проведоха съвместна тренировка на кортовете в Париж. В нея се включи и Лоренцо Музети. Както е известно, тази вечер Григор се изправя срещу Александър Зверев в осминафинал - не преди 21:30 часа.

Вчера за втория кръг при юношите се класира и Адриано Дженев. Той се наложи с 6:4, 6:2 срещу Густаво Алмейда от Бразилия. Във втория кръг Дженев ще играе срещу Михай Коман от Румъния.

При девойките 16-годишната Ива Иванова победи с 6:2, 6:3 Марго Фантала от Франция. Във втория кръг Иванова ще играе срещу Франческа Паче от Италия. Срещата между Иванова и Паче е по-късно днес.

Също днес третите поставени на двойки при юношите Дженев и Радулов ще играят срещу американската двойки Лърнър Тийн и Александър Разеги.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!