Нова голяма бомба в женската схема от тазгодишното издание на "Ролан Гарос". Шампионката от миналата година Барбора Крейчикова е аут от турнира.

Чехкинята бе детронирана от световната номер 97 - французойката Диян Пари с 6:1, 2:6, 3:6. Очакванията в каква кондиция се намира втората поставена изчезнаха по време на откриващата част. Крейчикова стартира силно двубоя и спечели впечатляващите 11 поредни точки, с които се откъсна напред в резултата - 4:0. Последва леко отпускане от страна на фаворитката, което позволи на Пари да върне единия от двата пробива, но впоследствие Крейчикова нямаше затруднения да приключи частта в своя полза.

Изгледите бяха за рутинен успех на действащата шампионка, след като тя надделя в двата откриващи гейма на старта на втория сет, за да поведе с 2:0. Изведнъж обаче чешката състезателка регистрира сериозен спад в представянето си, допускайки грешка след грешка.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Това от своя страна позволи на талантливата французойка да направи мача оспорван и Пари не само възстанови равенството, но до края не даде нито един гейм повече на съперничката си, изравнявайки общия резултат.

Миналогодишната шампионка изглеждаше по-близо до победата, когато достигна до успеха в два оспорвани гейма, повеждайки с 2:0 в началото на решаващия сет. Проблемите за фаворитката обаче отново дойдоха на дневен ред, предизвикани също така и от вдъхновената игра на 19-годишната любимка на домакините. Пари обърна изцяло развоя на частта, а скоро си осигури и точка за пробив, която щеше да я приближи на гейм от сензацията. Това стана факт секунди по-късно, а френската публика избухна в екстаз, когато домакинската представителка спечели следващото си подаване, слагайки точка на спора.

Припомняме, че в първия ден на турнира отпадна още една от фаворитките - шестата поставена Онс Жабур.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ