Руснакът Андрей Рубльов се класира за четвъртия кръг на US Open, след като записа победа със 7:6 (5), 7:6 (5), 6:3 над Ник Кириос. Успехът му обаче ще се започни с поредните скандали, които австралиецът вдигна.

Кириос прекара по-голяма част от мача, оплаквайки се, че е заслепен от светлините на корта „Артър Еш“. Още в третия гейм на срещата поиска да му бъдат поставени капки за очи.

„Хвърлям топката във въздуха и след това 30 секунди нищо не виждам. Трябва да гадая къде се намира топката, за да я ударя“, оплака се австралийският тенисист.

Светлините не бяха най-големият проблем за Кириос. Един от лайнсмените го докладва на главния съдия на стола Ева Асдераки, че ругае и използва непристоен език.

Поставеният под №28 поиска смяна на лайнсмена, наричайки го „свиркаджия“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В един момент Ник Кириос се обърна към ложата със своите треньори и близки.

„Игрите, братче. „Call of Duty“ ме съсипа. Дори не искам да съм тук, братле. Ще ми се да съм у дома“, обяви австралиецът.

Кириос не чака много дълго за края на мача. Той изтърва аванс от 4:0 в тайбрека на втория сет, а след това допусна пробив в шестия гейм на третата част. Мачът продължи един час и 51 минути.

Докато Рубльов ще играе на 1/8-финалите на US Open с италианеца Матео Беретини, то съдбата в тениса на австралиеца остава неясно. Кириос ще бъде разследван от органите на АТР заради поведението си на турнира в Синсинати и US Open. Според докладите има две големи нарушение на правилника и може да получи една година отстраняване от тениса.