ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е заявил участие на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 500 във Вашингтон. Новината съобщиха организаторите на надпреварата, която започва на 31 юли и ще продължи до 6 август.

По-рано днес стана ясно, че Гришо е оттеглил заявката си за турнира на тревни кортове в Щутгарт, който ще се проведе от 12 до 18 юни.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Световният №29 трябва да се включи за осми път в надпреварата във Вашингтон, като най-доброто му представяне в столицата на САЩ досега е четвъртфинал през 2013 г.

Домакините на турнира обявиха първите осем имена, които ще се включат в основната схема. Сред тях е №2 в световната ранглиста Даниил Медведев, който е финалист през 2019 г. Двукратният шампион и защитаващ титлата си от 2022 година Ник Кирьос (Австралия) също е заявен. Той не е играл през годината досега заради лечение на контузия на коляното, но се подготвя да се завърне на корта. 

Още двама играчи от топ 10 в момента са сред заявилите участие във Вашингтон. Това са представителят на домакините и №8 в света Тейлър Фриц (САЩ) и десетият Феликс Оже-Алиасим (Канада). Друг американец и №12 в класацията на АТП Франсис Тиафо също ще играе.

Очаква се да се включат още трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри (Великобритания) и друг ветеран - Гаел Монфис (Франция), който триумфира във Вашингтон през 2016 г. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!